Toeristische informatie Marlequi

Onze bed & breakfast in Warmenhuizen is de perfecte uitvalsbasis voor het strand, of een bezoek aan een van de gezellige, historische Westfriese stadjes Alkmaar, Enkhuizen, Hoorn of Medemblik. Ook Schagen is een bezoekje meer dan waard! Hieronder vindt u wat meer informatie over de mogelijkheden.

Schagen (10 km)

Schagen is een leuk stadje met een groot aanbod winkels, cafés en restaurants. Die liggen vrijwel allemaal heel centraal rondom de Grote Kerk aan de Markt.

Elke donderdag, het hele jaar door, is er op donderdag streekmarkt in Schagen. In de zomermaanden is die markt extra uitgebreid: het is dan Westfriese Markt. Historische optochten met koetsen, mensen in klederdracht, dansoptredens en muziek. De markt heeft in de zomer extra veel kramen met leuke spulletjes. De Westfriese Markt is een echte trekpleister.

Alkmaar ( 12 km)

Alkmaar – wereldberoemd om zijn kaasmarkt – is een hele gezellige en leuke winkelstad met een prachtige historische binnenstad. Op cultureel, culinair en sportief gebied heeft Alkmaar het hele jaar door een mooi programma. Van april tot september is er elke vrijdagochtend kaasmarkt op het Waagplein. Al meer dan vier eeuwen traditie en nog steeds in trek bij toeristen.

De kust ( 6 km)

Het strand en de duinen zijn hier nooit ver weg. In no time ben je in bekende kustplaatsen als Bergen en Schoorl en minder bekende als Petten, Hargen aan Zee en Camperduin. Leuke winkeltjes, prachtige zandstranden en een schitterend duingebied: onze kust is een must voor elke bezoeker! In de zomer zijn er volop activiteiten, op en rond het strand, culinair, cultureel en sportief. Zo is er in de zomer elke dinsdagavond braderie in het centrum van Schoorl. En ook de nieuw aangelegde lagune bij Petten is absoluut de moeite waard.

Afstanden:

Schoorl 6 km, Petten 7 km, Hargen 10 km, Bergen 20 km

West-Friesland

De West-Friese vissersplaatsen Enkhuizen, Medemblik en Hoorn zijn stuk voor stuk pareltjes. Volop historie en sfeer in deze authentieke dorpen – met een beetje fantasie waan je je in de VOC-tijd!

Aanraders: het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, kasteel Radboud in Medemblik en de historische binnenstad van Hoorn. En wat dacht je van Sprookjeswonderland in Enkhuizen -geweldig voor klein én groot!- of een boottocht op het IJsselmeer?

De Westfriese Waterweken in de zomer hebben een vol en afwisselend programma vol culturele, sportieve en culinaire hoogstandjes uit de streek.