Pompoenlasagne met feta en salie
(vegetarisch)
Ingrediënten
• 1 kg pompoen (geschild, in dunne schijfjes)
• 1 el olijfolie
• 10 g boter of margarine
• 30 g bloem
• 500 ml magere melk
• 1 ei (losgeklopt)
• 6 lasagnevellen (ca. 18 x 11 cm)
• 150 g jonge bladspinazie
• 100 g feta (verkruimeld)
• 1 el verse salie (grof gehakt)
• 50 g kaas (naar keuze, geraspt)
• 2 el Parmezaanse kaas (geraspt)
• bakpapier
• ovenschaal (ca. 20 x 20 cm)
Bereiding
– Verwarm de oven voor op 200˚C. Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Verdeel de pompoen over de bakplaten en schenk de olijfolie erover. Bak de pompoen in ongeveer twintig minuten tot de schijfjes zacht zijn. Laat ze afkoelen.
– Smelt ondertussen de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer goed door elkaar tot een egale massa. Haal de pan van het vuur en voeg al roerend de melk toe. Zet de pan terug op het vuur en breng het mengsel aan de kook zodat de saus indikt. Laat de saus nu afkoelen in ongeveer tien minuten. Voeg dan het ei toe en roer goed door.
– Verdeel twee eetlepels van de saus over de bodem van de ovenschaal. Leg er twee lasagnevellen bovenop. Verdeel nu de helft van de spinazie, de helft van de pompoen, de helft van de feta, een derde van de salie en een derde van de saus over de lasagnevellen. Leg er twee lasagnevellen bovenop en herhaal dit.
– Dek af met de laatste twee lasagnevellen en verdeel de resterende saus erover. Strooi nu de kaas, de Parmezaanse kaas en de salie over de saus. Bak de lasagne in ongeveer 25 minuten in de oven. – Laat alles een beetje afkoelen voor het serveren.
Eet smakelijk!
U kunt hier het recept van de Marlequi Pompoenlasagne in pdf-vorm downloaden.