Pompoensoep met kerrie
Ingrediënten
• 1 kilo pompoen in stukjes gesneden zonder schil
• 1 eetlepel kerriepoeder
• 3 uien
• 2 teentjes knoflook
• 1 ¼ liter kippenbouillon (eventueel groentebouillon)
• 1 ½ dl kookroom
• zout en peper
• olijfolie
Bereiding
– Hak de teentjes knoflook fijn en snipper de uien.
– Doe een scheutje olijfolie in de pan en zet op het vuur.
– Bak de knoflook en de gesnipperde uien licht aan en vervolgens de kerriepoeder en zet het vuur laag.
– Voeg nu de pompoen en de kippenbouillon toe en breng aan de kook.
– Laat het geheel zachtjes koken, ongeveer 30 minuten tot de pompoen zacht is.
– Pureer de soep met een staafmixer en voeg de room toe (hou een beetje room achter om te garneren).
– Breng de soep verder op smaak met zout en peper.
– Giet de soep in een soepkom en garneer met verse peterselie en een scheutje room.
Eet smakelijk!
U kunt hier het recept van Marlequi-pompoensoep met kerrie in pdf-vorm downloaden.