Pompoensoep met kerrie

Ingrediënten
•    1 kilo pompoen in stukjes gesneden zonder schil
•    1 eetlepel kerriepoeder
•    3 uien
•    2 teentjes knoflook
•    1 ¼ liter kippenbouillon (eventueel groentebouillon)
•    1 ½ dl kookroom
•    zout en peper
•    olijfolie

Bereiding
– 
Hak de teentjes knoflook fijn en snipper de uien.
– Doe een scheutje olijfolie in de pan en zet op het vuur.
– Bak de knoflook en de gesnipperde uien licht aan en vervolgens de kerriepoeder en zet het vuur laag.
– Voeg nu de pompoen en de kippenbouillon toe en breng aan de kook.
– Laat het geheel zachtjes koken, ongeveer 30 minuten tot de pompoen zacht is.
– Pureer de soep met een staafmixer en voeg de room toe (hou een beetje room achter om te garneren).
– Breng de soep verder op smaak met zout en peper.
– Giet de soep in een soepkom en garneer met verse peterselie en een scheutje room.

Eet smakelijk!

U kunt hier het recept van Marlequi-pompoensoep met kerrie in pdf-vorm downloaden.