Fair de Marlequi

FAIR DE MARLEQUI GAAT DOOR!

Na maanden van afgelaste evenementen een opsteker in Warmenhuizen: de Fair de Marlequi gaat ook dit jaar door! Alweer voor de elfde keer.

Op 18 en 19 september is iedereen weer welkom op de bekendste pompoen- en sfeermarkt in Noord-Holland in en om de kas van de zomerse tuinderij in Warmenhuizen.

CORONA: BUTTONS, SPRAYS & ZES WC’S

Natuurlijk treffen we coronamaatregelen – de veiligheid van onze bezoekers staat voorop. Iedereen krijgt bij binnenkomst een button. Bij 250 bezoekers sluiten we tijdelijk de deuren – wie vertrekt, levert zijn button weer in voor de volgende bezoeker. Zo garanderen we een vlotte doorstroom en is het geen probleem om anderhalve meter afstand te houden.

Anders dan anders is ook de looproute door de kas: overal geldt eenrichtingsverkeer. Dat staat duidelijk aangegeven – verdwalen is onmogelijk! Verder staan op alle tafels in de kas desinfecterende sprays, zijn de wc’s in onze zes hotelkamers open voor bezoekers en hebben we de terrassen in de kas ingericht met tafeltjes voor vier personen.

Elk jaar in het derde weekend van september is de Fair de Marlequi. Deze grandioze overdekte pompoen- en sfeermarkt in en rondom de kassen van De Marlequi in Warmenhuizen is een begrip in de wijde omtrek.

Dit jaar is de Fair de Marlequi op zaterdag 18 en zondag 19 september, beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur. Kom ook!

In de circa veertig kramen ligt een keur aan spullen voor liefhebbers van home & garden. Aan inspiratie zul je geen gebrek hebben. De Alkmaarse afdeling van Groei & Bloei organiseert inloopworkshops. Alles is overdekt, dus het weer is nooit spelbreker!

Pompoenen en meer

Natuurlijk is ons zeer uitgebreide sortiment pompoenen en (fles)kalebassen in al zijn glorie te zien. Geniet van de vele soorten eetbare pompoenen, van de pompoenen voor de sier en van de grillige vormen en maten van de vele kalebassen. Proef (gratis) van onze pompoensoep.

Ook de druivenpluktuin is geopend: bezoekers kunnen zelf aan de slag met de knipschaar, na afloop wegen wij het af.

Zomerse sfeer

De Fair is een mooie gelegenheid om de mediterrane sfeer van De Marlequi te proeven. Alle marktkramen staan in de kas. Je loopt zo tussen de druiven en de fleskalebassen door. Op zaterdag en zondag is er live muziek. Een mooie kans om te ervaren hoe prettig en ontspannen de sfeer hier is.

Kinderprogramma

Natuurlijk vergeten we alle kinderen niet op de Fair de Marlequi. Je kunt pompoenen snijden en andere activiteiten en workshops doen.

Entree

De entree is € 2,50- per persoon. Kinderen zijn gratis.