Pompoenen kopen

De Marlequi is een van de grootste pompoenenkwekerijen in Noord-Holland. We hebben eetbare pompoenen en pompoenen voor de sier. En de keuze is enorm: naast de bekende grote, knaloranje pompoenen hebben we ook Turkse mutsen, Butternut, Patissons, flespompoenen…. Groot, klein, om te eten en voor de sier. In een enorme variëteit aan kleuren en formaten.

 

We organiseren ook workshops pompoenen uithollen. Voor kinderen én volwassenen. Een leuk uitje met het gezin! Of als je eens wat anders wilt doen met je collega’s: kies dan voor een bedrijfsuitje met een creatieve touch.

In de workshop pompoen uithollen leer je hoe je een mooie figuur snijdt in zo’n grote, oranje pompoen. De Halloween klassieker bij uitstek. Zo’n uitgeholde pompoen met een origineel figuur staat geweldig bij je voordeur of op je terras, zeker met een lichtje erin. Meer informatie over het uithollen en uitsnijden van pompoenen vind je bij groepsuitjes.

Recepten met pompoen

Natuurlijk, pompoensoep, dat is de klassieker. Maar wist je dat je met pompoen veel meer verrukkelijke gerechten kunt maken? Hartige en zoete lekkernijen: met de pompoen kun je alle kanten op. Je kunt eindeloos variëren en combineren met andere ingrediënten. Pompoen is bovendien ook nog eens ontzettend gezond. Het vruchtvlees bevat veel vezels (goed voor je darmen) en zit boordevol betacaroteen (goed voor je ogen en je huid). Maar bovenal: pompoen is gewoon lekker!

Onze favoriete recepten zijn:

• pompoensoep

• pompoencake

• pompoenlasagne

• pompoenparten uit de oven

Marlequi-tuinderij-pompoenen-fair